Muovi on arvokas raaka-aine

Muovipakkausten kierrätys kannattaa. Suunnittele huolella yrityksesi pakkausten jätehuolto, niin voit säästää selvää rahaa. Kierrätyskelpoisella muovilla on kysyntää - älä laita sitä energiajätteeseen.

Muovi on arvokas raaka-aine© Suomen Uusiomuovi Oy

Terminaalit ammattimaisesti kiinteistöiltä kerätylle kuluttajapakkaukselle

Suomen Uusiomuovi Oy järjestää tarvittaessa vastaanottopisteitä esimerkiksi asuinkiinteistöistä kerätyille kuluttajapakkauksille.

Kuluttajien muovipakkauksia vastaanottavat Rinki-ekopisteet. Lisätietoa Kuluttajalle -sivuilta

Yrityspakkauksille tarkoitetut Suomen Uusiomuovin vastaanottopisteet (terminaalit) eivät automaattisesti ota vastaan kuluttajakeräysmuovipakkauksia.

Esimerkiksi kiinteistökeräyksistä kertyville kuluttajien muovipakkauksille Suomen Uusiomuovi Oy pyrkii järjestämään  vastaanottopisteitä. Ohessa lista kuluttajamuovipakkauksia vastaanottavista terminaaleista.

Terminaali tarkastaa riittävällä tavalla, että sinne kierrätettäväksi tuotavat kuormat täyttävät Uusiomuovin hyväksymät laatuvaatimukset. Pakkausten tuojan maksut: laatuvaatimukset täyttävistä muovipakkauksista ei peritä maksua. Jos tuotu kuormaerä sisältää muita jätejakeita tai ei muutoin täytä laatuvaatimuksia, tulee Terminaalin pidättäytyä erän vastaanottamisesta.  Terminaalin voi sopia omaan lukuunsa tuojan kanssa erän vastaanottamisesta ja siihen liittyvistä kaupallisista ehdoista.

 Jos suunnittelet kiinteistökeräyksen aloittamista, ota yhteyttä Mika Surakkaan, mika.surakka a uusiomuovi.fi.

2022 04 08kuluttajamuovipakkausten Vastaanott
71KB, päivitetty 8.4.2022

Lue lisää uutiskirjeistämme!

Lajittelutarrat uusittu 1.6.2022

Uutinen kilpailutuksesta 5.4.2022