Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat tällä hetkellä muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen. Tulevaisuudessa tuottajavastuutoiminta laajenee kaikkiin pakkausmateriaaleihin.

Suomen Uusiomuovi Oy

Minne menee käytetty muovipakkaus?

Minne menee käytetty muovipakkaus?

Vesa Soini (vesa.soini a uusiomuovi.fi), 4.7.2018

Suomessa kaikki kotitalouksilta kerätyt muovipakkaukset päätyvät Fortumin Riihimäen laitoksille kierrätyskäsittelyyn.

Kaikki muoviset kuluttajapakkaukset, jotka kerätään Rinki-Ekopisteissä, esimerkiksi HSYn aluepisteissä ja kiinteistöillä sekä kiinteistökeräyksissä myös muualta Suomessa kuljetetaan Fortumin Muovijalostamolle Riihimäelle. Muovijalostamolla kerätyistä kuluttajapakkauksista valmistetaan primäärimuovia korvaavaa uusioraaka-ainetta lähinnä kotimaisen muovituoteteollisuuden käyttöön. Esimerkkejä tuotteista, joihin sitä käytetään ovat kukkapurkit, kastelukannut, muoviprofiilit, muovikassit, muovikalvot ja muoviputket.

Tähän mennessä Suomessa on saavutettu 65-70 % kierrätysaste, tänä vuonna tavoitteena on saavuttaa 75 % kierrätysaste kerätyistä kuluttajamuovipakkauksista. Loppuosa kuluttajilta kerätyistä muovipakkauksista päätyy energiahyötykäyttöön kotimaassa.

Katso miten suomalaisten kotitalouksien kierrättämä muovi kiertää nyt eteenpäin uusina tuotteina.

Kotimaisella muovituotteiden käytöllä ja niihin liittyvällä jätehuollolla ja kierrätyksellä ei ole käytännön vaikutusta valtamerien muoviongelmaan. Jos me suomalaiset haluamme siihen vaikuttaa, tulee meidän tukea asianmukaisen jätehuoltoinfran rakentumista Kaukoitään ja Afrikkaan.

Katso myös kerättyjen muovipakkausten pesu, puhdistus ja rakeistus -video https://youtu.be/wgAD4fKmvu4.Takaisin