Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Muovipakkausten uudet kierrätysmaksut vuodelle 2021

Vesa Soini (vesa.soini a uusiomuovi.fi), 1.10.2020

Suomen Uusiomuovi Oy on julkaissut vuoden 2021 kierrätysmaksut. Nämä maksut tulevat maksuun ensi vuonna ja perustuvat tuottajien vuoden 2020 käyttömääriin, jotka ilmoitetaan Rinki Oy:lle ensi vuoden alussa. Rinki Oy tilittää laskutetut kierrätysmaksut lyhentämättöminä Suomen Uusiomuovi Oy:lle, joka vastaa yli 2 500 tuottajayrityksen tuottajavastuun toteutuksesta.

Uudet maksut ovat:

Kuluttajapakkaukset                 234  €/t
Yrityspakkaukset                          84 €/t

Uudet kierrätysmaksut vastaavat nyt budjetoituja vuosikustannuksia ensi vuodelle. Muovipakkausten kierrätys on kasvussa, mikä on positiivista. Uudet EU vaatimukset edellyttävät 50 % kierrätystasoa vuonna 2025. Tämä tarkoittaa, että keräys- ja kierrätysmäärät sekä sitä kautta myös kustannukset tulevat jatkossa nousemaan. Teemme, joka päivä töitä sen eteen, että kustannusnousu olisi mahdollisimman pieni.

Muovipakkausten kierrätysmaksut ovat edelleen Euroopan alhaisempia. Esimerkiksi Ruotsissa kuluttajapakkausten kierrätysmaksut tulevat olemaan  520 – 860 € tonnilta vuonna 2021.

Mahdollisiin kysymyksiin koskien uusia kierrätysmaksuja vastaa:

Toimitusjohtaja Vesa Soini
050 3820644
vesa.soini a uusiomuovi.fiTakaisin