Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Muovipakkausten uudet kierrätysmaksut vuodelle 2020

Vesa Soini (vesa.soini a uusiomuovi.fi), 7.10.2019

Suomen Uusiomuovi Oy on julkaissut vuoden 2020 kierrätysmaksut. Nämä maksut tulevat maksuun ensi vuonna ja perustuvat tuottajien vuoden 2019 käyttömäärin, jotka ilmoitetaan Rinki Oy:lle ensi vuoden alussa. Rinki Oy tilittää laskutetut kierrätysmaksut lyhentämättöminä Suomen Uusiomuovi Oy:lle, joka vastaa yli 2 500 tuottajayrityksen tuottajavastuun toteutuksesta.

Uudet maksut ovat:

Kuluttajapakkaukset                 119 €/t
Yrityspakkaukset                           54 €/t

Kuluttajapakkauksia koskevat kierrätysmaksut ovat pari vuotta olleet alemmalla tasolla kuin operatiiviset kustannuksemme edellyttäisivät. Tällä tavalla on voitu palauttaa keräyksen alkuvaiheessa syntynyttä ylijäämä, joka johtui arvioitua pienimmistä keräysmääristä.

Uudet kierrätysmaksut vastaavat nyt budjetoituja vuosikustannuksia ensi vuodelle. Muovipakkausten kierrätys on hyvässä kasvussa, mikä on positiivista. Uudet EU vaatimukset edellyttävät 50 % kierrätystasoa vuonna 2025. Vuoden 2019 ennakoitu kansallinen kierrätystaso, sisältäen myös pantilliset pakkaukset, on noin 35 %. Tämä tarkoittaa, että keräys- ja kierrätysmäärät sekä sitä kautta myös kustannukset tulevat jatkossa nousemaan. Teemme joka päivä töitä sen eteen, että kustannusnousu olisi mahdollisimman pieni.

Muovipakkausten kierrätysmaksut ovat edelleen Europan alhaisempia. Mm. Ruotsissa kuluttajapakkausten kierrätysmaksut ovat välillä 300 – 400 €/t ja Hollannissa 380 – 640 €/t.

Mahdollisiin kysymyksiin koskien uusia kierrätysmaksuja vastaa:

Toimitusjohtaja Vesa Soini
050 3820644
vesa.soini a uusiomuovi.fiTakaisin