Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Kotitalouksien muovipakkausten keräyspisteet viivästyvät

Vesa Soini (vesa.soini a uusiomuovi.fi), 16.12.2015

Heinäkuussa 2014 annetun pakkausjäteasetuksen mukaisesti kotitalouksien muovipakkausten keräysratkaisujen – 500 vastaanottopistettä koko Suomessa – tulisi olla valmiina 1.1.2016.

Tavoite ei toteudu ajallaan. Kuluttajat voivat viedä muovipakkauksia vuoden 2016 alussa vähintään sataan keräyspisteeseen, lähinnä pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa, mutta pakkausasetuksen edellyttämää määrää ei saavuteta.

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausalan tuottajayhteisö, joka on jätelain mukaan vastuussa muovipakkausten tuottajavastuun toteutuksesta.

Suomen Uusiomuovi antoi keväällä 2014, yhdessä muiden pakkausalan tuottajayhteisöjen kanssa, keräyspisteverkoston järjestämisen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n tehtäväksi. Rinki Oy on teollisuuden ja kaupan perustama ja omistama palveluyhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Tehtävä on osoittautunut arvioitua haastavammaksi. 

Suomen Uusiomuovi tukee kaikin käytettävissään olevin keinoin Rinki Oy:n työtä keräyspisteverkoston järjestämisessä. 

Suomen Uusiomuovi on sopinut kerätyn pakkausmuovin toimituksista Ekokemin muovijalostamolle, missä sekalaisista muovijakeista puhdistetaan ja erotellaan uusiomuovia teollisuuden käyttöön.

Teemme voitavamme, jotta kuluttajat saavat käyttöönsä asetuksen edellyttämät muovipakkausten vastaanottomahdollisuudet ja jotta muovipakkausten tuottajat voivat täyttää heille asetetut kierrätysvelvoitteet.

Pakkausmuovien järkevällä kierrätyksellä säästetään sekä energiaa että fossiilisia luonnonvaroja. Muovien kierrätys luo myös uutta liiketoimintaa. Tavoitteenamme on tehdä muovipakkausten kierrätyksestä kuluttajille ja teollisuudelle käytännöllistä ja toimivaa.

Kerromme tammikuun alusta alkaen verkkosivuillamme tiedot muovipakkausten keräyspisteverkostosta.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Vesa Soini, vesa.soini a uusiomuovi.fi, +358 50 3820 644Takaisin