Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy:n uudistetut verkkosivustot

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 10.4.2014

Suomen Uusiomuovi Oy uudisti verkkosivustonsa. Samalla saatiin myös sidosryhmätyöskentelyä helpottava extranet. Uusia sivuja täydennetään ja päivitetään runsaasti tulevan kevään ja kesän aikana. Jätelain ja asetusten tarkentuminen ja käytännön ratkaisumallit selkiintyvät koko ajan. 

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausalan tuottajayhteisö, joka edistää muovipakkausten kierrätystä ja kerää muoviputkia hyötykäyttöön. Se on 44 maassamme toimivan yrityksen ja järjestön omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Suomen Uusiomuovin tehtävä on aikaansaada ja ylläpitää järjestelmiä, jotka hyödyntävät Suomessa käytettyjä muovisia pakkauksia uudelleen raaka-aineiksi. 

Muovi on monipuolinen ja kestävä materiaali, jolle on jätteenä erilaisia käsittelyvaihtoehtoja. Muovituotteet voidaan käyttää uudelleen. Muovia voidaan kierrättää materiaalina ja sen sisältämä korkea energiasisältö voidaan käyttää hyödyksi.

Suomen Uusiomuovi Oy toimii läheisessä yhteistyössä Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy:n kanssa.Takaisin
Suomen Uusiomuovi Oy:n uudistetut verkkosivustot

Suomen Uusiomuovi Oy

  • Perustettu 1992
  • Tukee ja edistää muovien kierrätystä maassamme keräämällä ja välittämällä tietoa
  • Jäteasetuksen ja valtioneuvoston päätöksen mukainen muovin tuottajayhteisö
  • Ei harjoita jätteenkuljetustoimintaa tai muutoin kilpaile toimivien hyötykäyttöjärjestelmien kanssa
  • Kantaa sopimusten perusteella tuottajan valtakunnallisen hyötykäyttövastuun siltä osin kun siitä on maamme ao. lainsäädännössä säädetty