Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Helmikuussa K-citymarketeissa kotitalousmuovin keräyskampanja

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 7.4.2014

"Anna muoville uusi elämä" -kampanjan aikana helmikuussa kuluttajilla on mahdollisuus palauttaa kodeista löytyvät puhtaat, vanhat, unohdetut ja rikkinäiset kotitalousmuovit helpolla ja vaivattomalla tavalla. Kierrätykseen joutavat tuotteet voi palauttaa kautta maan K-citymarket myymälöissä oleviin keräyslaatikoihin."Ihan ensimmäisenä ajatuksena kampanjan suunnittelussa oli halua toimia vastuullisesti ja herätellä suomalaisia myös muovin kierrätyksen pariin. Erilaisia kierrätyskampanjoita on ollut paljon, mutta muovin kierrätyksestä ei kukaan ole edes uskaltanut puhua, sillä muovi nähdään usein vain kaatopaikkoja kuormittavana jätteenä", toteaa Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew.

Kampanjan kautta kierrätettävälle muoville on myös varmistettu asianmukainen jatkokäsittely ja niin sanottu "uusi elämä". "Kaikki kuluttajilta tullut muovimateriaali toimitetaan yhteistyökumppanillemme Muovixille, joka valmistaa materiaalista sahapukkeja sekä muovilautoja terrasseja ja aitoja varten".

Lisätietoja www.orthex.fi


01.02.2011Takaisin