Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Muovipakkausten hyötykäyttömaksu 2009 aleni selvästi

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 16.2.2009

Suomen Uusiomuovi Oy ilmoitti ajallaan marraskuun alussa 2008 vuoden 2009 muovipakkausten hyötykäytön toteutukseen tarvittavan maksunsa. Kustannuslasku on varmasti tervetullut vuoden 2009 erittäin vaikeassa taloustilanteessa, joka rasittaa koko pakkaavaa teollisuutta.

Suomessa vuoden 2009 muovipakkausmaksu laski 8,7 % vuoden 2008 tasosta. Laskun mahdollisti kohtuullisen hyvä nousujohteinen kehitys muovin kierrätystoiminnassa ja uusien toimijoiden mukaantulo muovia kierrättämään. Koko Euroopassa muovien kierrätys on tehostunut viime vuosina.

Toivottavasti me saamme myös jatkossa edetä rationaalisesti pakkaus- ja kierrätysalan asiantuntemuksen voimin emmekä Suomessa sorru viiveellä niihin äärettömän kalliisiin virheisiin, kuten päämäärättömään keräilyyn ja jätteiden kuljetteluun ilman aitoa hyödyntämistä. Näitä ralleja on muissa maissa nähty ja tehty ihan kylliksi, Suomen Uusiomuovi Oy:n toimitusjohtaja Kärhä sanoo.

16.02.2009Takaisin