Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Norjan ympäristövirasto: Muovikassien käyttö OK

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 9.1.2009

Norjan ympäristövirasto SFT raportoi elinkaaritutkimuksensa päätteeksi 3.9.2008, että muovikassi on hyvin pieni ympäristökuormittaja. Se on niin vähämerkityksellinen, etteivät tutkittavaksi ehdotetut kassirajoitukset ole viraston mukaan perusteltuja. Norjalaisten kuluttamista muovikasseista 80% käytetään roskapusseina eikä roskaantuminen ole muovikassin ongelma Norjassa. Norjan ympäristövirasto SFT:n mukaan ympäristövaikutusten osalta muovikassi on parempi valinta kuin paperinen.

Suomessa tilanne on vielä Norjaakin parempi. Suomalainen kotitalous uudelleen käyttää muovikassiaan ostoksilla yli kaksi kertaa useammin kuin norjalainen. Kotimaiset muovikassimme ovat yhä suuremmassa määrin valmistettu kierrätetystä muovista. Ne ovat jo pitkään olleet maksullisia ja kuluttajat ovat hankkineet niitä vain tarvitsemansa määrän. Suomessa on myös organisoitu muovikassien keräys useissa kaupoissa. Kierrätyksen lisäksi tuotetaan jätepussina loppukäytetyistä kasseista ja niiden sisällöstä energiaa jo yli miljoonalle suomalaiselle niillä paikkakunnilla, joilla energiahyötykäyttö on saatu toimintaan. Muovikassi palvelee yhteiskuntaa monin tavoin - alusta loppuun.

Lisätietoja muovikassien ympäristöasioista Suomessa
Muovikassi kiertoon

Norjan valtion ympäristöviraston sivut
Norjan ympäristövirasto


09.01.2009Takaisin