Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Mukavia muoviuutisia mediassa

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 28.1.2009

Luonnonvaroja säästävä ja kaikkiin muotoihin taipuva muovi aletaan jo yleisemminkin hyväksyä 21. vuosisadan parhaaksi materiaalivalinnaksi.

Jo toinen pohjoismainen asiantuntijaselvitys vuoden sisällä päätyi siihen, että muovikassi on ihan hyvä valinta ostoskassiksi myös ympäristön kannalta. Suomen Ympäristökeskuksen tekemän OPTIKASSI -tutkimuksen tuloksien pääkohdat julkaistiin muun muassa Helsingin Sanomissa 28.1.2009.

Suuri yleisö on ollut hieman hämillään siitä, että muovit ovat paljon vähemmän resursseja kuluttavia kuin monet muut vaihtoehdot. Suomen muoviteollisuus on ollut omasta ympäristökilpailukyvystään jo pitkään tietoinen ja pyrkinyt tarjoamaan asiakkailleen aina myös ympäristön kannalta aidosti parhaat ratkaisut.

HS:n juttu:
HS 28.1.2009 kauppakasseista

Muovikasseista ja niiden kierrätyksestä saa lisätietoa:
Muovikassi kiertoon

Muovin muotoiltavuus
Myös muovin muotoiltavuus on noteerattu maamme lehdistössä. Turun Sanomat 24.1.2009 kirjoitti Oy Plastex Ab:n hyvin perinteikkäästä kotitalousmuovituotteiden valmistuksesta Suomessa. Kuten lohjalaisen Plastexin toimitusjohtaja Jyrki Ant-Wuorinen jutussa hyvin kiteyttää:

"Muoviin sopii kaikki muoto. Sen kertoo jo nimi."Takaisin