Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2 700 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Maailmanlaajuinen kiinnostus muoviteollisuuden kestävän kehityksen kirjoituskilpailuun

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 30.12.2008

Mistä on tulevien sukupolvien hyvinvointi rakennettu? Muoviala on kiinnostunut kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta. Siinä tarkoituksessa järjestetään sarjassaan toinen nuorten kansainvälinen kirjoituskilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut paljon osallistujia kaikkialta maailmasta.


Lähes tuhat nuorta 89 eri maasta on ilmoittautunut 1.12.2008 mennessä Vinyl2010-organisaation julistamaan kirjoituskilpailuun aiheesta: “Faced with a food and energy crisis, how can society improve its well-being?" eli vapaasti suomennettuna "Edessä ravinnon ja energian niukkuutta, kuinka parantaa yhteiskunnan hyvinvointia?".

Kirjoituskilpailulla Euroopan muoviteollisuus haluaa haastaa tulevat päättäjät yhteiskunnalliseen syvälliseen pohdintaan kestävän tulevaisuuden näkymistä. Miten hyvinvointi taataan, mistä materiaaleista kestävä tulevaisuus tehdään ja miten saada aikaan enemmän vähemmästä?

Suomestakin on ilmoittautunut useita nuoria kirjoittajia kisaan, joka päättyy 31.1.2009. Sen jälkeen riippumaton asiantuntijaraati arvioi ja valitsee mielestään parhaat kirjoitukset. Raati palkitsee voittajat rahapalkinnoin sekä julkaisemalla kirjoitukset.

Kirjoituskilpailusta lisää:
"Faced with a food and energy crisis, how can society improve its well-being?"


30.12.2008Takaisin