Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali

Muovilla on tärkeä tehtävä pakkausten keventämisessä ja elintarvikkeiden hävikin pienentämisessä. Hyvä pakkaus suojaa tuotetta sen koko elinkaaren ajan. Suuri osa pakkauksista käytetään uudelleen, osasta valmistetaan uusioraaka-ainetta ja osa voidaan hyödyntää energiana. Kaatopaikalle muovia ei mene 1.1.2016 jälkeen.

Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali© Pramia Plastic Oy

Kierrätysmuovin uusi elämä kestävinä kodin tuotteina

Orthex on käyttänyt teollista kierrätysraaka-ainetta tuotannossaan saavien, ämpärien ja laatikoiden valmistamiseen jo 90-luvulta lähtien.

Kuluttajien kierrättämästä muoviroskasta tehdyn kierrätysraaka-aineen Orthex otti käyttöön vuonna 2016, kun Suomessa alettiin erilliskeräämään ja jalostamaan muovijätettä.

Kasvien hoito -kategoria on ollut uusiomuovin käytön kannalta edelläkävijä ja tänä päivänä kaikki kukkaruukut ja parvekelaatikot on valmistettu 100 % uusiomuovista.

Vuonna 2017 Orthex laajensi kuluttajakierrätysmuovin käyttöä entisestään ja siitä valmistuu Lohjan tehtaalla mm. saaveja, sankoja, pulkkia ja postilaatikoita.

Uusin tulokas kierrätysmateriaaleista valmistettujen tuotteiden joukkoon on SmartStore Recycled -säilytyslaatikkosarja - 100% kierrätysmateriaalista valmistetut laadukkaat ja kestävät säilytyslaatikot.

Orthex Kierratyssaavi