Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali

Muovilla on tärkeä tehtävä pakkausten keventämisessä ja elintarvikkeiden hävikin pienentämisessä. Hyvä pakkaus suojaa tuotetta sen koko elinkaaren ajan. Suuri osa pakkauksista käytetään uudelleen, osasta valmistetaan uusioraaka-ainetta ja osa voidaan hyödyntää energiana. Kaatopaikalle muovia ei mene 1.1.2016 jälkeen.

Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali© Pramia Plastic Oy

Kiristekalvosta raaka-ainetta suomalaisille muoviyrityksille

Lassila & Tikanoja Oyj:n Merikarvian Muovinaattori kierrättää mm. pakkaamiseen käytettyä kiristekalvoa. Uusiomateriaali hyödynnetään pääosin suomalaisissa muoviteollisuusyrityksissä.

Muovinaattori tuplasi käsittelykapasiteetin

Muovinaattorin pesulinjalla on myös pesuvesien käsittelyjärjestelmä. Linjasto on ekologinen. Muoviportin kapasiteetti on tuplaantunut. 

Materiaalikierrätyksen rakentamisessa tärkeintä on syntypaikkalajittelu ja edullisen logistiikan mahdollistaminen sekä materiaalivirran jatkuvuus ja tasalaatuisuus. Koko ketju on saatava mukaan. Kierrätyspisteisiin tulee jatkuvasti tavaraa, joka ei sinne kuulu. Pahimmillaan huolimattomuuttaan tai välinpitämättömyyttään roskia tai muuta asiaankuulumatonta kierrätykseen laittava ihminen pilaa koko kierrätyserän.

L&T Merikarvian laitos

  • L&T:n muovinjalostuslaitoksessa on granuloitu muovia vuodesta 1998. Alun perin laitos oli Muoviportti, jonka juuret yltävät 80-luvulle. Yritys fuusioitiin Lassila & Tikanojaan vuonna 2011.
  • Tuottaa yli sataa erilaista granulaattia. Raaka-aineena käytetään erilaisia muoveja, ja niistä granuloidut laadut palaavat pääsääntöisesti samankaltaiseen tuotantoon kuin alkuperäinenkin muovi oli.

Lisää tietoa Muovinaattorista

Yhteystiedot

Tee muovimuuvi