Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali

Muovilla on tärkeä tehtävä pakkausten keventämisessä ja elintarvikkeiden hävikin pienentämisessä. Hyvä pakkaus suojaa tuotetta sen koko elinkaaren ajan. Suuri osa pakkauksista käytetään uudelleen, osasta valmistetaan uusioraaka-ainetta ja osa voidaan hyödyntää energiana. Kaatopaikalle muovia ei mene 1.1.2016 jälkeen.

Muovi on ympäristötehokas pakkausmateriaali© Pramia Plastic Oy

Helmi – kiertotaloustuote kotimaisesta kierrätysmuovista

Helmi on ainutlaatuinen innovaatio, kiertotaloustuote, joka palauttaa asiakkaiden kierrätysmuovin takaisin käyttöön uusina tuotteina. Lassila & Tikanoja Oyj kerää suomalaisista yrityksistä teollisuuden ja kaupan muovijätettä, joka granuloidaan Merikarvialla. Okartek Oy valmistaa muovirakeesta Helmi-varttilavoja Kaarinassa.

Kestävä ja pestävä, kätevä ja tukeva 

Standardikokoinen Helmi-lava istuu saumattomasti nykyisten myymälälavojesi joukkoon. Se kestää erinomaisesti kuljetusta, pesua ja käsittelyä. Lavan käsittely on helppoa ja turvallista: kannessa on kaksi kädentilaa ja pohjaan asennettavat liukuestekumit lisäävät käyttöturvallisuutta.

Ainutlaatuinen innovaatio

Helmi on konkreettinen ratkaisu suomalaisen kierrätysmuovin hyödyntämiseen. Sen käyttöikä on pitkä ja käytöstä poistetun Helmi-lavan materiaali voidaan käyttää uusien  lavojen valmistukseen. Helmi on ainoa 100 % kotimaisesta kierrätysmuovista Suomessa valmistettu varttilava tukkuihin ja myymälöiden esillepanoihin. 

Lavan Tuotekortti Helmi Kuva

Katso videolta kuinka Helmi-lava syntyy

Lisätietoja:

Lassila & Tikanoja Oyj                 puh.020 7622 280 
jarvenpaa a lassila-tikanoja.fi

Muovituotteita myös kierrätysmuovista valmistaa: https://www.okartek.fi/