Kuluttajien muovipakkausten keräys

Ilman keräystä ei ole kierrätystä - lajittele muovipakkaukset. Käytä omalla kiinteistöllä olevaa keräysastiaa tai vie Rinki-Ekopisteeseen.

Kuluttajien muovipakkausten keräys

Kotitalouksien muovipakkaukset kiertoon

Puhdas ja kierrätyskelpoinen muovipakkaus keräysastiaan

Muovit ovat ylivoimaisesti monikäyttöisin materiaaliryhmä. Niiden valmistus ja käyttö on erittäin resurssitehokasta.

Ja niiden lajittelu kierrätykseen on helppoa - lapsikin sen osaa

Yle I Love Muovi Lapsikin Sen Osaa

YLEN videoon tästä

Kotitalouksien muovipakkausten kierrätys on helppo ilmastoteko

Muovipakkausten ensisijainen tehtävä on suojata pakattua tuotetta sen elinkaaren aikana. Elintarvikehävikki on yksi suurimmista haasteista maailmalla ja myös Suomessa. Oikein mitoitettu pakkaus vähentää ruokahävikkiä mm. vähentämällä kuljetuksen aikaisia rikkoontumisia ja pidentämällä myyntiaikaa kaupassa, jolloin ruoan pilaantuminen vähenee. Oikea pakkauskoko puolestaan vähentää hävikkiä kotona.

Pakkauksen hiilijalanjälki on pieni suhteessa koko elintarvikeketjun ilmastovaikutuksiin. Tutkimukset osoittavat, että esim. kinkkupakkauksessa jo parin siivun heittäminen roskiin vastaa koko muovipakkauksen valmistuksen ja hyötykäytön hiilijalanjälkeä. Muovipakkaus ei siis tässäkään suhteessa ole ”pahis”.

Muovipakkausten kierrätys on helppo ilmastoteko: Kilon uusiomuovin käyttäminen vähentää 1,5 kiloa hiilidioksidipäästöjä (CO2), verratuna neitseellisen muovikilon käyttöön.


Muovipakkauksen uusi elämä

Muovipakkausten uusi elämä
tammikuu 2016
849KB, päivitetty 8.2.2016

Lajittelua helpottamaan

2022 03 10 Kiertokapulan Videoista Kuvakaappa

(c) Kiertokapulan video