Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka tehtävänä on vastata yli 2.500 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

I love muovi -kampanja haastaa suomalaiset muovin lajittelun mestareiksi.

I love muovi -kampanja haastaa suomalaiset muovin lajittelun mestareiksi.

Vesa Soini (vesa.soini a uusiomuovi.fi), 25.3.2019

“Nyt on se hetki, kun meidän on syytä koko maana yhdessä tarttua tähän muoviongelmaan ja tehdä konkreettisia tekoja. Me emme voi tuottaa rajallisista luonnonvaroista jotain, joka poltetaan kertakäytön jälkeen jätteenä, tai pahimmillaan viskataan se vielä luontoon. Kuten yksi haastattelemistamme tutkijoista asian ilmaisi, nyt tarvitaan sotien jälkeisen ajan veroista jälleenrakennustyötä. Meidän kaikkien pienistä lajitteluteoista kertyy suuri yhteisvaikutus,” painottaa I love muovi -kampanjan tuottaja Johanna Reen.

Tutkimusten mukaan suomalaisten sekajätteestä jopa 70–80 % voitaisiin kierrättää. Suomi on myös eurooppalaisessa vertailussa muovinkierrätyksen häntäpäässä.

Nyt on tullut aika toimia ja saada Suomi muovin lajittelun kärkijoukkoon!

Huhtikuussa valtakunnallinen I love muovi -kampanja auttaa ja rohkaisee ihmisiä ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun. Muovin lajittelu ei ole monimutkaista, yksittäisten ihmisten pienistä lajitteluteoista syntyy suuri yhteisvaikutus. Tämänhetkinen tilanne muovin suhteen on kestämätön - kulutus vain kasvaa ja tuotanto sekä kierrätys eivät tue kestävää kehitystä. Yksi pullonkaula ketjussa on lajittelu ja kierrätys. Niiden avulla saadaan ratkaistua monta asiaa. On monesti turhaa ja ympäristöä kuormittavaa polttaa muovia, kun sen arvoa voisi säilyttää lajittelemalla ja kierrättämällä. Kun arvostamme muovia raaka-aineena, emmekä pidä sitä vain jätteenä, alamme kiinnittää huomiota sen käyttöön ja kulutukseen.

Koko Suomi mukaan talkoisiin! Lehdistötiedote

I love muovi -kampanja Ylen kanavissa 1.4.-4.5.2019

- Ratkaisukeskeinen kampanja näkyy ja kuuluu Ylen kanavissa koko huhtikuun

- Osoitteesta yle.fi/ilovemuovi löytyy suuri vinkki- ja ohjepankki muovin lajitteluun

- Draamasarja Taisto - muovista ja rakkaudesta Yle Areenassa 15.4. alkaen

- I love muovi -kiertueen aikataulu: 5.4. Tampere, 10.4. Lahti, 12.4. Vaasa, 17.4. Joensuu, 26.4. Oulu

- Suora lähetys Helsingistä lauantaina 4.5. Yle TV1:ssä

Lajittelu On Ratkaisu Ilovemuovi
Takaisin