Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka missio on vastata yli 2.300 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja hyötykäytön järjestäminen sekä erityisesti kierrätysjärjestelmien edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Ajankohtaista

Muovi noudetaan yhä useamman suomalaisen kotipihasta
Euroopan unioni on asettanut selkeän, mutta haasteellisen tavoitteen muovipakkausten ja muovin kierrätyksen tehostamiseksi. Myös tuoreessa Suomen muovitiekartassa haetaan suuntaa kohti uutta, kestävämpää muovitaloutta. Molempiin haasteisiin vastataan Suomen Uusiomuovi Oy:n ja Suomen Kiertovoima ry:n yhteistyöllä.
Muovipakkausten kierrätysmaksut vuodelle 2019 ovat kuluttajapakkauksille 30 €/tonni ja yrityspakkauksille 35 €/tonni.
Pakkausalan tuottajayhteisöt ovat päättäneet pakkausmateriaalikohtaiset kierrätysmaksut vuodelle 2019. Muovipakkausten osalta maksu on kuluttajapakkauksille 30€/tonni ja yrityspakkauksille 35 €/tonni.
Minne menee käytetty muovipakkaus?
Suomessa kaikki kotitalouksilta kerätyt muovipakkaukset päätyvät Fortumin Riihimäen laitoksille kierrätyskäsittelyyn.
PacTec messuilla uusi opas kierrätyskelpoiseen muovipakkauksen suunnitteluun
Pakkausten kierrätysmaksut vuodelle 2018 vahvistettu
Muovipakkausten kierrätysmaksut vuodelle 2018 ovat kuluttajapakkauksille ja yrityspakkauksille 35 €/tonni.
Muovipakkausten lajittelu- ja kierrätysastia esillä myös Heurekassa
Suomen Uusiomuovi ja Fortum olivat mukana Heurekan bioaika -viikonlopputapahtumassa 10.-12.6.2017 Vantaalla, jossa esiteltiin muovipakkausten kierrätystä ja biotalouden ratkaisuja. Näyttelyyn tutustui lähes 2.600 vierailijaa. Vaikka satoi, muovipakkausten kuluttajakierrätys kiinnosti.
Muovipakkausten lajittelu on hyvä kuluttajateko!
Suomen Uusiomuovi Oy aloitti kuluttajien muovipakkausten keräyksen 1.1.2016. Kerätyistä kuluttajapakkauksista valmistetaan uusiotuotteita. Yksi esimerkki uusiotuotteista on ESSI kiertokassi.
Pirkanmaan ELY-keskus selvittää kuluttajien kierrätystottumuksia
Muovipakkausten oikea lajittelu on tehokkaan kierrätyksen lähtökohta
Suomen Uusiomuovi Oy on vastaanottanut alkuvuodesta monia kysymyksiä innokkailta kierrätyksen ystäviltä. Laatuohjeistus kehittyy kuluttajien tarpeiden ja kierrätysprosessin vaatimusten mukaan.
Kotitalouksien muovipakkaukset kiertävät
Kotitalouksien muovipakkauksista prosessoidaan uusiogranulaattia
Tervetuloa osastolle 3h 13  Messukeskukseen 7.-8.10.2015  EMPACK2015
Suomen Uusiomuovi Oy on Empack Messuilla 7-8.10.2015. Osastolla 3h 13 kuulet muovipakkausten tuottajavastuun ajankohtaisista asioista.
Suomen Uusiomuovi Oy avaa 1.5.2015 terminaaliverkoston yritysten käytetyille muovipakkauksille
9.4.2015 julkaistun yhteistyösopimuksen mukaan Ekokem Oyj tuottaa uudessa Kiertotalouskylässään kierrätyspalveluita Suomen Uusiomuovi Oy:lle.
Yritysterminaalitoiminta alkaa 1.5.2015 - etsimme yhteistyökumppaneita
Suomen Uusiomuovi Oy etsii yritysterminaalitoiminnasta kiinnostuineita yhteistyökumppaneita
PYR on 3.10.2014 julkaisut uudet hyötykäyttömaksut vuodelle 2015. Laajennettu tuottajavastuu aiheuttaa huomattavan lisäkustannuksen tuottajayhteisöille.
Suomen Uusiomuovi Oy ja Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy allekirjoittivat 26.5.2014 sopimuksen aivan uuden muovipakkausten vastaanottoverkoston käytännön toteutuksista
Roomassa tänään alkaneessa Vinyl Sustainability Forumissa 2014 julkaistaan vuoden 2013 PVC-muovin kierrätystulokset.
Suomen Uusiomuovi Oy ja Ekokem Oy Ab ovat tehneet aiesopimuksen kuluttajamuovipakkausten vastaanottamisesta. Aiesopimuksen mukaan Ekokem kierrättäisi Suomen Uusiomuovin toimittamia kuluttajamuovipakkauksia vuoden 2016 alusta alkaen.
Uusi täysi tuottajan vastuu jätehuollosta alkaa vaikuttaa pakkaajiin ja pakattujen tuotteiden maahantuojiin ensi vuonna.
Suomen Uusiomuovi Oy on vahvistanut vuoden 2014 muovipakkauksien hyötykäyttömaksun. Valmistautuminen uuden jätelain vaatimuksiin on alkanut.
Ympäristön kannalta tehokkaimmat kierrätyspisteet ovat palvelukeskittymien yhteydessä. Ekopiste-pilotissa haettiin tietoa ja kokemusta, jotta käytettyjen pakkausten vastaanottoverkoston rakentaminen voidaan tehdä maassamme ekotehokkaasti.
Uusi esite käsittelee muoviputkien kierrätystä
Suomen Uusiomuovi Oy on toiminut pakkausten tuottajan vastuun kantoon tarkoitettuna yhteisönä perustamisestaan lähtien eli vuodesta 1992. Yleishyödyllisen yhtiön tehtävä on edistää muovipakkausten hyödyntämistä jätteenä.
Tammikuussa 2012 alkanut Ekopiste pilotti -niminen pakkausjätteen vastaanottohanke päättyi elokuun lopussa 2012. Muovipakkausten osalta vastaanottokokeilu kuitenkin jatkuu. Tarkoituksena on saada lisää kokemusta mm. sopivimmista keräysasioista.
Muovit ovat monipuolinen, resursseja säästävä ja kestävä materiaalivaihtoehto.
Suomi on nousemassa hyödyntämisen kärkijoukkoon parin vuoden sisällä. Tähän asti Suomi on ollut Euroopassa muovijätteiden hyödyntämisen keskikastia.
Luonnonvaroja säästävä ja kaikkiin muotoihin taipuva muovi aletaan jo yleisemminkin hyväksyä 21. vuosisadan parhaaksi materiaalivalinnaksi.
Norjan ympäristövirasto SFT raportoi elinkaaritutkimuksensa päätteeksi 3.9.2008, että muovikassi on hyvin pieni ympäristökuormittaja. Se on niin vähämerkityksellinen, etteivät tutkittavaksi ehdotetut kassirajoitukset ole viraston mukaan perusteltuja. Norjalaisten kuluttamista muovikasseista 80% käytetään roskapusseina eikä roskaantuminen ole muovikassin ongelma Norjassa. Norjan ympäristövirasto SFT:n mukaan ympäristövaikutusten osalta muovikassi on parempi valinta kuin paperinen.
Mistä on tulevien sukupolvien hyvinvointi rakennettu? Muoviala on kiinnostunut kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta. Siinä tarkoituksessa järjestetään sarjassaan toinen nuorten kansainvälinen kirjoituskilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut paljon osallistujia kaikkialta maailmasta.