Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausten virallinen tuottajayhteisö, jonka missio on vastata yli 2.300 yrityksen lainmukaisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta. Päätehtäviin kuuluvat muovipakkausten keräysverkoston ja hyötykäytön järjestäminen sekä erityisesti kierrätysjärjestelmien edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy

Suomen Uusiomuovi Oy

Vuonna 1992 perustettu Suomen Uusiomuovi Oy on 41 suomalaisen yrityksen ja järjestön omistama yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. Suomen Uusiomuovi Oy:n tehtävänä on vastata muovipakkausten osalta yli 2.300 yrityksen tuottajavastuun toteutuksesta.

Suomen Uusiomuovi Oy on jäteasetuksen ja valtioneuvoston päätöksen mukainen tuottajayhteisö. 

Yrityksen rahoitus tapahtuu yli 2.300 tuottajayritykseltä tulevien kierrätysmaksujen kautta. Tuottaja ilmoittaa Rinki Oy:lle alkuvuodesta kaikkien pakkausten osalta edellisen vuoden pakkausmääränsä ja Rinki Oy laskuttaa tuottajayhteisön hyväksymän kierrätysmaksun. Rinki Oy tilittää tuottajayhteisöille näille kuuluvan osuuden.

Muovipakkausten osalta vuoden 2018 maksut ovat:

Yritys- ja kuluttajapakkaukset          35€/tonni
Pakkausten ilmoitusmenettelystä löytyy lisätietoa rinkiin.fi sivuilta.

Tuottajien kautta tulevilla maksuilla katetaan lainvaatimat toiminnot, kuten

  • kuluttajille tarkoitetun Rinki-ekopisteverkoston kustannukset, jotka sisältävät mm. keräysastiakustannukset, tyhjennyskustannukset, siivoukset sekä yleisen viestinnän ja neuvonnan
  • täydentävä kuluttajakeräys
  • kuluttajajätteen kierrätys ja hyödyntäminen Fortumin laitoksella Riihimäellä
  • yritysten pakkauksille käytössä oleva yli 60 terminaalin verkosto, jonka kustannukset sisältävät teminaalipalvelut, jätteen kierrätyksen tai hyödytämisen sekä palveluun liittyvän viestinnän
  • yrityspakkausten kierrätyksen raportointi ja edistäminen.

Suomen Uusiomuovi Oy ei harjoita jätteenkuljetustoimintaa tai muutoin kilpaile toimivien hyötykäyttöjärjestelmien kanssa. Yrityksellä ei ole omaa uusiomuovin valmistusta.

Yhteystiedot

SUOMEN UUSIOMUOVI OY
PL 4, 00131 Helsinki

Vesa Soini
Toimitusjohtaja
vesa.soini a uusiomuovi.fi
+358 50 3820 644

Peter Rasmussen
Kehitysjohtaja
peter.rasmussen a uusiomuovi.fi

Katja Laitinen
Kierrätysvalmentaja
katja.laitinen a uusiomuovi.fi
+358 50 407 3959

Rekisteriseloste
240KB, päivitetty 17.5.2018