Kuluttajien muovipakkausten keräys

Löydä lähin keräyspiste ja seuraa lajitteluohjeita niin saamme muovipakkaukset kierrätykseen.

Kuluttajien muovipakkausten keräys

Puristimen käyttö

Suomen Uusiomuovi Oy on hankkinut kotimaiselta Europress Oy:lta yli 100 jätepuristinta sijoitettavaksi suurkäyttökohteisiin, joita ovat yleensä suuret hypermarketit. Laitteet ovat alansa huippua. SMART SERVER -toiminta mahdollistaa laitteen toiminnan seuraamisen ja säädön etänä.

Puristimen käyttö vähentää merkittävästi tyhjennysten määrä ja on siten myös ekolooginen valinta. Puristimen toimintaa perustuu mäntään, joka työntää pakkausjätteen isoon säiliöön, jossa se pakkaantuu pienempään tilaan. 

Täyttöaukkoja on laitteen kummallakin puolella. Laita pakkaukset täyttöaukkoon. Laite pitää käynnistää START-painikkeesta, jonka jälkeen laite tekee valitun määrän puristusliikkeitä ja pysähtyy sitten itsestään. 

Puristin ja sen osat


Paina Aina


Europress Rinki Ja Paina Aina Nettiin

Jätepuristin toimii sähköllä, joten johtoja ja liikkuvia osia tulee varoa. Laitteeseen ei saa laittaa sinne kulumatonta jätettä, eikä sen päälle saa kiivetä tai sen päällä muutenkaan oleskella. 

Puristimen suunnittelussa on otettu huomioon lainsäädännön turvallisuusvaatimukset. Täyttöaukon korkeus maasta ja itse täyttöaukon koko on tehty estämään pääsyn koneeseen.

HÄTÄ-SEIS nappula on tarkoitettua vain hätätilanteita varten
. Laite ei käynnistyy itsestään Hätä-Seis pysäytyksen jälkeen. Jos laite pitää muutoin pysäyttää, niin on käytettävä STOP-nappula.

Puristimen käytössä on hyvä huomioida

 • Noudata muovipakkausten lajitteluohjeita
 • Lajittele muovipakkaukset sen kokoisiin eriin, että ne mahtuvat helposti täyttöaukosta
 • Paina aina, joka täyttökerran jälkeen START-painiketta, jolloin ns. täyttötila vapautuu ja puristimeen mahtuu sinne tarkoitettu määrä.  
 • Puristimessa on kaksipuolinen täyttö ja käyttö, joten seuraa muiden käyttäjien toimintaa
 • Jos jokin esine esim. putoaa täyttöaukosta, älä yrittää itse sitä noukkia sieltä, vaan soita laitteessa olevaan Rinki Oy:n palvelunumeroon
  0800 133 888
 • Puristimen kuljetukseen liittyvien toimintojen aikana laitteen lähellä ei tule oleskella 
 • Häiriötilanteissa toimi laitteessa olevien ohjeiden mukaisesti. Rinki Oy:n palvelunumero on
  0800 133 888 

Video puristimen käytöstä

Tulipalon, ruumiinvamman tai muun hätätilanteen vaatiessa, soita hätänumeroon 112!