Kuluttajalle

Muovi on monipuolinen ja kestävä materiaali, jolle on jätteenä erilaisia käsittelyvaihtoehtoja. Muovituotteet voidaan käyttää uudelleen.

Lue lisää

Yrityksille

Jätteistä tulee aina pitää huolta, riippumatta niiden materiaalista. Muovin voi hyödyntää materiaalina ja energiana.

Lue lisää

Kierrätyskelpoista

Julkaisemme suunnitteluoppaan PacTec messuilla.
Tervetuloa tapaamaan meitä osastollemme 6h99/PacTec messut

Rekisteröity messuille pfsptec.messukeskus.com/

Lue lisää

Tuottajavastuu

Tuottajalla on velvollisuus järjestää markkinoille toimittamansa pakkauksen hyötykäyttö.

Lue lisää

Tiedotteita

Suomen Uusiomuovi

Suomen Uusiomuovi Oy on muovipakkausalan tuottajayhteisö, joka edistää muovipakkausten kierrätystä. Suomen Uusiomuovi on 41:n Suomessa toimivan yrityksen ja järjestön omistama voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. 

LUE LISÄÄ

Kysymyksiä kierrätyksestä?

Luin lehdestä, että uusiomuovikassi oikein käytettynä on ylivoimaisesti ekologisin sarjassaan. Voiko tämä olla totta?

Kyllä. Eri tuotteiden ja materiaalien ympäristövaikutukset ovat erilaisia. Moni luulee että jokin yksittäinen asia kuten hajoavuus olisi sama kuin ympäristöystävällisyys. Niin se ei ole. Muovit ovat pärjänneet eri ympäristövertailussa oikein hyvin - myös muovikassit. Esimerkkinä Suomen ympäristökeskuksen OPTIKASSI-selvitys

Miksi kaikki pakkaukset ei voi olla vaan yhtä muovia että ne olisi helpompi kierrättää?

Pakkausmateriaali on aina valittava pakattavan tuotteen mukaan. Ikävä kyllä mikään muovi yksin ei omaa kaikkia maailmassa vaadittavia säilytysominaisuuksia. Niinpä elintarvikkeet, kodinkemikaalit tai vaikkapa nuppineulat vaativat erilaiset pakkaukset – ja materiaalit.Lisätietoa löytyy esitteestä Muovipakkaus: Luotu Suojaksi.


Voiko minkäänlaista muovia polttaa omassa tulisijassa?

Aika varauksella pitää kotipolttoon suhtautua sillä eipä se oma tulisija mikään varsinainen roskien polttolaitos ole. Muutoinkin kaikki roskat tulisi aina ensisijaisesti toimittaa järjestettyyn jätehuoltoon. VTT:n tutkija Eija Alakangas on koonnut asiat aika hyvin yhteen esitteessä Muovi poltto-ohje.